U kunt ons ook vinden op:

Onze sponsors

Nieuwsbrief december 2014

Beste ruiters, ouders/verzorgers, pension- en lease klanten,


Het jaar zit er alweer bijna op en middels deze weg willen we jullie allemaal hartelijk danken voor het geduld en de positieve insteek op de gebeurtenissen van het  afgelopen jaar.


Het is een bewogen jaar geweest, maar we zijn verheugd dat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel is. Na een zenuwslopend proces van twee jaar onderhandelen tussen Manege Zutphen, Bank en Gemeente Zutphen is inmiddels alles rond en kunnen we vol nieuwe energie een mooie toekomst met de manege tegemoet gaan.


 Zoals iedereen al gezien heeft ligt alles startklaar en zal er maandag 8 december gestart worden met het opzetten van de rij hal. Dit gaat vrij snel, dus als het weer nog even mee werkt, staan de spanten binnen een week en zit het dak er ook met een week op. In de weken tussen Kerst en Nieuwjaar gaan we ons uiterste best doen om zo ver mogelijk te komen met de afwerking van de boarding aan de binnenzijde, zodat we vanaf januari 2015 in ieder geval overdekt kunnen rijden.


Voor wat betreft 2015 hebben we alweer een hoop georganiseerd. Zo is het mogelijk om je in te schrijven voor korte cursussen van 5 lessen om een keer een andere discipline van het paardrijden uit te proberen. Er zijn al ontzettend veel aanmeldingen, dus we zullen hier zeker mee door gaan in de loop van 2015. Je kunt kiezen uit voltige, carrousel, wedstrijd gericht, ouder/kind les, spring- of cross lessen. Voor de cross lessen moet je wel een beetje ervaren zijn. Beginnende ruiters zouden dan bijvoorbeeld eerst de spring cursus kunnen doen en dan later in het jaar de cross lessen.


We gaan tevens vanaf februari 2015 weer starten met de maandelijkse FNRS proeven. De eerste proevendag zal gehouden worden op zondag 1 februari. Begin januari zullen we de inschrijf lijst in de kantine ophangen. De cursussen van 5 lessen zullen in de meeste gevallen op de overige zondagen georganiseerd worden.


Om meer afwisseling in de lessen te creëren hebben we besloten om vanaf januari met les thema’s per week te gaan werken. In die week lichten we een thema uit en gaan daar mee aan het werk tijdens de lessen. Voorbeelden van de thema’s zijn: houding & zit, overgangen rijden, stelling/buiging, proef gericht rijden, spring gericht rijden, carrousel, sport en spel (obstakel training /grondwerk) en ga zo maar door. Genoeg onderwerpen om te behandelen! Uiteraard wordt er met de thema’s wel rekening gehouden met het niveau van de leerlingen!


In de mei-vakantie zullen we ook weer gaan starten met losse dagen ponydagkamp en uiteraard houden we in de zomervakantie weer een aantal trainings weken, pony kamp weken met slapen en pony dagkamp weken zonder slapen voor de jonge ruiters die nog niet durven te blijven slapen. De beschikbare weken maken we binnenkort bekend, zodat er vanaf januari ingeschreven kan worden.


Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en een sportief 2015!


Met vriendelijke groet,

Team Ruitersport Centrum Zutphen.

In oktober 2014 verscheen er ook een nieuwsbrief. Klik HIER om deze nieuwsbrief te lezen.