U kunt ons ook vinden op:

Onze sponsors

Paard of Pony Leasen

Altijd al een eigen paard of pony willen hebben en is daar -met alle rompslomp er omheen- nog nooit wat van gekomen?

Lease dan een paard of pony bij Ruitersport Centrum Zutphen!


FULLTIME LEASEN

Bij fulltime leasen wordt de pony of het paard verder niet meer ingezet in de lessen. De prijs is inclusief 2 groepslessen per week. De pony of het paard mag maximaal 2 uur per dag bereden worden. De kosten voor hoefsmid, entingen en wormenkuren komen voor rekening van leaser. De ziektekosten komen voor rekening van de eigenaar, tenzij de ziekte is ontstaan door nalatigheid van de leaser. Het paard of de pony kan in principe als 'eigen' paard/pony beschouwd  worden. Maar wordt het ingezet voor andere activiteiten dan de normale gang van zaken, dan dient er toestemming te worden gevraagd aan de eigenaar van het Ruitersportcentrum. Bij ziekte of kreupelheid is er een wachttijd van 2 weken. Na 2 weken stelt het Ruitersportcentrum een ander paard of pony ter beschikking, wanneer de leaser dat wenst. Bij stoppen van de lease geldt een opzegtermijn van 1 maand.


3 DAGEN PER WEEK LEASEN, voor onbepaalde tijd.

Bij 3 dagen per week leasen wordt de pony of het paard op de overige dagen wel ingezet in de groepslessen. De prijs is inclusief 1 groepsles per week, jaarlijkse enting en wormenkuren.

De lease dagen zijn in ieder geval de zondag en twee dagen doordeweeks in overleg. Het is niet toegestaan dat de ouders de kinderen zelf les geven. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om twee keer per week les te krijgen in plaats van de genoemde een keer. Bij de FNRS wedstrijden op zondag heeft de leaser het eerste recht op het rijden van de wedstrijd op de lease pony. De pony zal echter die dag wel nog 2 x ingezet worden voor een andere ruiter.

Er mag maximaal 2 uur per dag gereden worden en het rijden zal net zo opgebouwd moeten worden als in de groepsles, t.w. per uur:  5 minuten warm stappen, 20 minuten draven, 5 minuten stappen en hals strekken,  20 minuten draven en galopperen, 5 minuten uitdraven met lange teugel en 5 minuten stappen.

Bij ziekte of kreupelheid is er een wachttijd van 1 week. Na 1 week stelt het Ruitersportcentrum een ander paard of pony ter beschikking, wanneer de leaser dat wenst.

De keuze van het paard of de pony gaat in overleg. Het leasen is persoonsgebonden en het is niet toegestaan om zonder overleg andere personen op het paard of pony te laten rijden. Bij ziekte of vakantie loopt de lease en de betalingsverplichting door en kan er in overleg met de eigenaar een andere ruiter voor het paard of de pony zorgen en deze berijden.


Het is de bedoeling dat het paard of de pony voor onbepaalde tijd wordt geleased, met een opzeg termijn van een maand. Helaas kunnen wij niet ingaan op verzoeken om voor korte tijd te leasen, aangezien dit problemen geeft met het opstellen van het schema voor de rij lessen in de manege. We hopen dat u daarvoor begrip hebt.


Lease prijs (per maand)

Fulltime lease pony € 370,--

Fulltime lease paard € 400,--


3 dagen per week  lease pony € 195,--

3 dagen per week  lease paard € 210,–


Belangstelling?

Neem dan contact op met Irene Dijkhuijsen van Ruitersportcentrum Zutphen op telefoon nummer 06-51088218 of per email: info@manegezutphen.nl


Op dit moment worden onderstaande paarden/pony’s geleasd:

Mr. Bojangles fulltime, Cloud Nine fulltime, Larissa, Minthe en Lady voor 3-4  dagen per week voor onbepaalde tijd.

Mr. Bojangles,

wordt fulltime

geleasd door

Kirstin Hondelink

Cloud Nine,

wordt per september 2015 fulltime

 geleasd door

Shauni Scholten.

Larissa,

Wordt per 1 februari 2016

Voor drie dagen per week geleasd door Jadey Vredenberg.

Lady,

Wordt per 1 maart 2016 voor 3 dagen per week geleasd door Kaja Pauw.

Minthe,


Wordt per mei 2016

voor 3 dagen geleasd

Door Zara Wesselink.