U kunt ons ook vinden op:

Onze sponsors

Trainingsweken 2014

Trainingsweken bij Manege Zutphen.


Eerste trainingsweek van 20 tot 16 juli 2014.

Een paar vrolijke foto’s om u een idee te geven hoe het er bij de

Manege Zutphen tijdens een trainingsweek aan toegaat.

Wegens groot succes op RC Baak organiseren we natuurlijk in 2014 weer een aantal trainingsweken, nu voor het eerst op onze nieuwe locatie in Zutphen, Lansinkweg 3.


Jullie slapen op de manege in onze nieuwe ponykamp locatie. Een trainingsweek is ponykamp maar met de nadruk op dressuur en spring training. Dagelijks wordt er 1 tot 2 x gereden, krijgen jullie een keer een clinic (les) van een spring- en een dressuur ruiter die z’n sporen heeft verdiend in de wedstrijd sport en een workshop grondwerk.  


Dit alles gaat afgewisseld worden met leuke ponykamp activiteiten, cross en wellicht een rondje naar buiten. Uiteraard gaan we ook nog een keer zwemmen als het weer meewerkt!


Wat neem je allemaal mee? Zelf neem je een onderlaken, slaapzak of dekbed en kussen mee. Dit keer slapen jullie niet op veldbedden, maar in echte mooie nieuwe stapelbedden op de deel van de boerderij. Neem naast je paardrij kleding en wedstrijd kleding ook regenkleding, zwemkleding en normale kleding mee! Bij het omgaan met pony’s/paarden is het dragen van slippers, crocs of open schoenen ten strengste verboden, voor je eigen veiligheid!


De weken lopen van zondag avond brengen (na het eten) tussen 19.00 en 20.00 uur tot zaterdag ochtend ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur.  


De kosten voor de trainingsweek: € 350,–, per persoon.

Inbegrepen: slapen, douchen, ontbijt, lunch, avondeten, drinken, snoepje, ijsje, paardrijden, lessen en andere leuke dingen.

Spooktocht!

Gast les door

Carolien Reverdink.

De tweede trainingsweek van 10 tot 16 augustus 2014.

Hieronder kunt u de foto’s zien, met commentaar van Irene, zoals geschreven op de Facebook pagina van Manege Zutphen. De ouders kunnen het verloop van de week dus helemaal volgen.

10 augustus.

Dag van aankomst: Het was “even laten uitrazen”. De keet stond op zijn kop.

Maar daarna:

tanden poetsen en het mandje in.


Foto beneden:

de wraps met kip gingen er goed in!

De nieuwe accommodatie, met vloer en meubelen van steigerhout, gemaakt door Edwin. Edwin bedankt!

11 en 12 augustus.

De aftrap voor het paarden voetbal is gedaan. De eerste zandhappers zijn er ook al: de boys Daan en Tycho. Van Bonnie en Binkie nog wel! Leren les geven hoort bij de trainingsweek. Leren springen uiteraard ook. De springles werd gegeven door Eddie Brinkman. En als de pony het niet alleen doet, dan maar achter onze spring topper Freddy aan.

13 augustus.

Vanochtend zijn we bij dressuur stal Seren geweest. Hier kregen we een clinic over het hogere dressuur werk door Fenneke Dikken. Met zijn achten mocht de Fries Bert gepoetst worden.


Daarna het Vordense bos in voor de ruiter fitheids oefeningen en het maken van boom hutten. IJsje gegeten bij ijsboerderij Kapper-Lamers.


Naar “huis” voor de lunch, paarden uit de wei, opzadelen en rijden.

‘s Avonds op TV: de documentaire: “Totilas: paard en fenomeen”.

Het enige uurtje dat ik ze allemaal stil had en we ademloos met zijn allen TV hebben gekeken.

Prachtig paard! Emoties en kippenvel bij iedereen!


15 augustus. De bonte avond. Met dank aan MT Schildersbedrijf voor de sponsoring van het disco spring kussen van Vranken Evenementen Zutphen.

Vanavond eten ze op eigen verzoek risotto

(ja, ja) en doen we nog een stoelendans met de pony’s. En dan hebben we het wel gehad voor vandaag met de knollen, denk ik!


14 augustus.

Na het drukke programma van gisteren, hebben we het vandaag wat rustiger aan gedaan.


‘s Morgens kregen ze zelf-inzicht, door grondwerk te doen met “spiegel” Binky.


‘s Middags verzorgde Alice Besselink de gast lessen dressuur en hebben ze weer een paar goede tips gekregen. Dank je wel, Alice!


De derde trainingsweek, van 17 - 24 augustus 2014.

En hier komt een foto reportage van deze derde week.

Paarden voetbal met Azra als keeper.

Gebakken eitjes bij de lunch.

Springlessen en spelletjes doen zoals “spijkers poepen”, luchtbuks schieten, leren brommer rijden op de Tomas en een paarden kennis quiz oplossen.

Kijken bij de dressuur training van “The Ritz” en “Walk of Fame” van Carolien Reverdink.

Spijkerbroek hangen en

Spring training door Jurre van Bommel.

Pablo

Brownie

Het ruiterpad verkennen per jeep.