U kunt ons ook vinden op:

Onze sponsors

Lesinformatie

Ruitersport Centrum Zutphen is een erkende federatie rijschool voor beginners, gevorderden en vergevorderden, die zich, onder leiding van gediplomeerde instructeurs en/of instructrices de eerste beginselen eigen willen maken of hun kennis en kunde willen vervolmaken.


Voor de beginnende ruiters hebben wij een aparte informatie set, vraag ernaar bij de balie!


De contributie -naast het lesgeld- bedraagt €35,-- per jaar en gaat in zodra u of uw kind aan de lessen deelneemt. Hierbij is inbegrepen het lidmaatschap FNRS, ruiterpaspoort en het tijdschrift Paard en Sport. Daarnaast worden er jaarlijks een aantal  activiteiten georganiseerd zoals onderlinge wedstrijden, zitcompetitie, FNRS springcompetitie en FNRS dressuur wedstrijden voor manege- en pension ruiters, het Sinterklaasfeest, paaseieren zoeken met Pasen en een sport- en spel dag.


Alle ruiters en amazones die rijden bij Ruitersport Centrum Zutphen, dienen in het bezit te zijn van een ruiterpaspoort. Bij aanvang van de eerste les dient u een lesovereenkomst te tekenen. Wanneer u na de introductieles doorgaat met paardrijden, betaalt u de contributie en sturen wij het formulier in en regelen wij verder de administratieve handelingen.


Dagelijks, behalve op zondag,  zijn er groepslessen voor alle niveaus, zowel dressuur, privé, als springlessen. Wanneer het niveau het toelaat, kunt u of uw kind ook deelnemen aan de springlessen. Het is dan wel verplicht om 2 x per week te rijden, 1 x dressuur en 1 x springen.

Dit omdat dressuur de basis is voor het springen!


Wanneer u of uw kind het paardrijden zo leuk vindt en het nog sneller onder de knie wil krijgen,

is het mogelijk om tegen korting 2 x per week dressuur les te nemen.  


Jaarlijks worden er voor de meer ervaren ruiters meerdere trainings weken georganiseerd.

Voor de beginnende ruiters -die nog niet durven te slapen- worden er pony dagkampen georganiseerd. Hou de website in de gaten voor meer informatie over deze evenementen.


Voor de meer ervaren ruiters is er de mogelijkheid om een pony een dag, week of maand  te “leasen”.  Vraag bij de balie om meer informatie en prijslijst.


Voor kinderen vanaf 6 jaar hebben we een speciale Ponyclubkids les op woensdag van 16.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 - 15.00 uur. De kinderen worden een uur lang bezig gehouden met alle aspecten die met pony’s en paardrijden hebben te maken. Op een speelse wijze krijgt uw kind vertrouwen in de omgang met pony’s en leren ze een heleboel, waaronder de beginselen van paardrijden. Ondertussen kunt u boodschappen doen of lekker in de gezellige kantine een kopje koffie nemen en een tijdschrift lezen!